Ensam hemma.

Nästan iallafall.. elviz ligger här och sover men annars är det tyst. väldigt skönt med tystnad när man har skallebang.

Älsklingen och elin är på loppis och säljer massa gammalt bråte..tror det går rätt bra:) duktiga dom är.
Adam är hos pelle och mandis följde sin kille till bussen i mjölby. Nellan är med pappa david och sin faster och farfar utanför någonstans..

Tvätten är  nästan klar och nu vet jag inte vad jag ska göra. Ont i huvudet från och till, mår illa och har ont i magen från och till och är supertrött fast jag sov lite bättre inatt.


I morgon ska ja in till frissan och färga håret och klippa topparna.. spännande:) hoppas man mår bra då annars kan det bli segt att sitta där några timmar.

Ne nu vill jag flytta.. inte ens hemtelefonen funkar som den ska här ute mitt i ingenstans.. och min mobil ska vi inte tala om.. ingen bra täckning alls.. funkar om man står vid något fönster ibland.. suck.

Ne om man skulle lägga sig på sängen och läsa senaste av vi föräldrar..måste göra ett test om det är så att jag har huvudvärk för att jag igentligen borde ha brillor när jag kollar på tv och läser eller om det är något annat.. kolla lite symptom igår och ett av dom var huvudvärk.. så vi får la se.. läsa några sidor så får vi la se om det blir värre.

lite nervös är jag allt.. men skulle bli överlycklig.

Micke är utan tvekan mannen i mitt liv <3







bad day!

Idag är ingen bra dag.

Börjar med att man inte kan sova för man har så himla ont i magen så man sov ca 2 timmar pga det.

Dagen igår bidrog nog lite till att man inte kunde sova heller. Men ja tror att den ordnade till sig tillslut efter ett samtal. Får se hur det blir och om det sker någon förändring nu. Han måste visa att han menar allvar med att träffa henne för annars kan inte jag känna mig trygg. Men som det varit hittils så har han inte visat framfötterna alls. Men jag hoppas på en stor förändring nu. Vi ger och ger men får inget tillbaka. Får se helt enkelt. Kommer bli så att vi kommer åka mycket till hans hemstad och lämna min älskade så får vi se hur det går.

Nu i skrivande stund så reser sig min ängel upp själv för första gången. Eller a hon har ju rest sig och hållt i mig men nu reste hon sig i sin egen säng och höll sig i spjälorna.. Min duktiga sötnos. Du är mitt allt och jag älskar dig så man blir tokig. Sötast i världen.

Iallafall så har jag fortfarande lite ont i magen och är trött yr och mår illa. Jätteskoj lördag och vi ska inte tala om vilka humörsvängningar.. urk.. stackars min micke :(  Bättre jag håller mig lite borta idag för jag är ändå bara trött och grinig.



pappa kom in och tog en bild precis nu :)

Han är för bra för att va sann.. Idag har han varit ute med Nellie och ja allmänt är han bäst.. Känner jag att jag behöver vila så får jag det. Han är världens bästa kille och som han sa igår. Du kunde inte hittat en bättre kille och det stämmer.

Jag har inte gjort mycket alls idag. Bara varit nere i tvättstugan 3 gånger. Men hör och häpna så blev det bara 4 maskiner denna vecka.. helt otroligt... hehe.. så tvätten är snart klar:) och sen har jag dammsugit nästan hela huset. Rensat bland lillans kläder och allmänt plockat lite här och där..

Min finaste tjej åt banan idag som mellis.. det är typ det ända hon gillar.. och nu behöver man inte ge små bitar utan nu åt hon själv:).. hon blir bara duktigare och duktigare på allt möjligt varje dag.

så här såg det ut förut.




ne om man skulle ner i tvättstugan en sista gång för dagen.. hänga upp och lägga i sista maskinen som bara kommer bli halvfull. Kanske kan slänga med några handdukar bara för att..

Får hoppas det kommer någon mer på visningen i morgon eller att dom som va nu iförrgår är sugna.. vore kanon.

Känns som att älsklingen kommer få ett jobb på måndag.. bara en magkänsla jag har.. vi får se om den stämmer.


Mycket som händer och snurrar runt i skallen. Det här med vardag och rutiner funkar aldrig som man vill.. Idag ex så somna lillan senare än vanligt och då blev andra sovtimmen senare och då blev hon väckt och efter det ville hon inte somna om fast hon va supertrött och det sluta med att micke gick ut med henne igen vi 17 tiden så nu kommer hon väl somna jättesent ikväll.. aja.. alltid är det något.

ne nu pallar inte skallen med mer dator. Har haft ont i huvudet nu en vecka från och till.

Undrar om..

vi får se kära vänner.

Inatt vill jag sova hela natten.. kan man inte få det? 5,5 år sen sist. Har inte sovit mer än 5 timmar sen ja börja i gruvan.. innan ja börja jobba skift där hade jag aldrig några sömnproblem.. och inte har det blivit bättre sen man blev småbarnsförälder hehe..

Nope sluta amma och lite piller kanske skulle funka? har iof testat massa olika sorter när ja inte kunde sova när man jobba 3 skift.. och dom funka inte.. men nått superpiller kanske det finns.. vore skönt.

take care!

Nellie 8 månader idag

Min älskade Lilla fina underbra prinsessa föddes för 8 månader sen <3 Hon är det absolut bästa som hänt mig och jag skulle inte vilja leva utan henne. Hon är mitt allt och lite till.. Idag var vi på bvc och hon väger nu 9,4 kg och är 73 cm lång..
Vi har förövrigt en supergullig bvc sköterska.. hon är så go med barn och lätt att prata med. Bättre kan man inte ha.

Nu ska vi börja om från början med maten eftersom hon inget gillar så nu skulle vi köra bara gröt i en vecka och sen börja om igen.. Hon sa att de kunde ta ett tag innan hon vill äta.

Men banan gillar hon iallafall det är en sak som är säkert.. det är hennes nya mellanmål och hon älskar det:)

Hon kryper mer och mer för varje dag och kryper en bit och sen sätter hon sig och plockar med något.. just nu elviz svans.. sötisen..:)

Har även varit på familjehus idag så ppp träffat henne..  jag var hos johanna under tiden och snacka lite skit medans min underbara sambo var där med henne <3

Kan man bli mer lycklig än vad jag är? jo om knät vore bra så¨vore allt perfekt.. och huset får gärna bli sålt så vi kommer in till stan :)

Annars har man ju världens bästa pojkvänn och sambo och familj.. finaste nellie och 3 underbara bonus barn:) och bästa föräldrarna och systern och släkt och vänner :)

nope nu blir det raggmunk och fläsk  mumms:) vi har tränat när vi kom hem idag oxå och i morgon får jag min maskin får dock hämta den själv på preem.. men men.. den finns i motala nu iallafall:)

Plus att vi är ute och går varje dag.. ska bara försöka sluta med allt onyttingt oxå.. äter för mycket skräp... godis har jag slutat med.. eller a allt godis utom choklad.. men försöker att bara äta mörk choklad men de slinker ner en och annan plopp och lite annat ibland oxå.. plus fika... alla fikor hit och dit är värst.. måste skärpa mig.

Men jag tänker aldrig sluta dricka mineralvatten för det är de bästa man kan dricka såå gott.. speciellt loka päron och krusbär..loove it:)


Ha de fint och just nu tänker jag på dig J.. hoppas det ordnar sig med du vet allt <3 tack för idag.

Micke jag älskar dig.. du och jag. <3






IN love

Så kär i min micke så jag blir knäpp..han gör mig knäsvag <3

Idag har mina päron varit här på fika..blev en blåbär och en äpplepaj och sen min älsklings goda kanelbullar.

Vi fick fina blommor och ha i fönstret och rosa fina tulpaner till bordet:) så fint:) älskar tulpaner.

Nellie kryper runt förfullt.. börjar gå lite fortare nu och nu sätter hon sig själv oxå från att krypa till att sätta sig:) hon är så duktig min lilla tjej <3. I morgon är det bvc dax..8 månaders kontrollen på just hennes 8 månaders dag.

Innan dess ska vi dock till famiiljehus igen, inte jag då.. bara micke och nellie jag vet inte vad jag ska göra under tiden..ska höra med fröken j vad hon ska göra :) Sen på tisdag så hoppas jag att vi kan komma iväg på babysimmet.. sambon har nog läkt ihop nu så han kan bada med lillan:) hehe..

Snart är det middag.. luktar gott nu.. älsklingen gör sina speciel biffar.. mumms sen ska vi ha tzatsiki till eller hur det stavas och klyftpotatis.. mumma:)

Tidigare idag så tog vi en lite längre promenad och adam följde med oxå. Riktigt fint väder att promenera i.. Vi har gått varje dag nu.. superskönt:)

Nope ner i tvättstugan igen innan maten.. Mycket tvätt när man är 6 personer i en familj kan jag lova..

Igår så tog vi en tripp till ljungsbro och hälsade på mickes storebror.. fikade och spelade lite pingis och så visade jonas sin talang på några instrument.. snacka om musikalisk.. shit när han spelade några låtar på guran.. oj oj:)


Nepps nu blev det byta en bajsblöja igen.. 20 minuter sen sist.. haha..

Ha det fint alla!!

Micke du är underbar <3

Godmorgon!

Nellie vaknade kl 07 och var jättepigg..
Dagen har inte börjat bra alls. Micke gick upp med Nellie och jag låg och drog mig några minuter, kunde dock inte somna om som jag hade önskat. Så det var lika bra att gå upp och plocka ur diskmaskinen, fixade gröt till Elin och adam som adam sen hade ut på golvet. Nellie fick frukost och sen var det tandborstning för henne. Vi var ju på bvc igår och träffade en tandsköterska så nu måste vi få rutin på att borsta morgon och kväll på lilla fröken oxå:)

NU väntar jag på att kl ska bli 10 15 då är det promenad dax med lillan och elviz.. så fint väder ju och sötaste sover mycket bättre ute i friska luften.

Fick inte min träningsmaskin i fredags så nu är det bara och vänta lite till då.. undrar hur det blir när dom kommer och levererar nästa vecka och man inte är hemma.. för nästa vecka är det fullt varje dag..usch ser inte fram imot alls. Vill bara flytta in till stan nu eller vart vi nu ska bo. Micke är nere i källaren och fixar..jag måste ner dit oxå till all tvätt..

Just nu vill jag bara ut och gå och sen sova..för denna dag har inte börjat bra alls.

Hoppas vi kan åka och titta på lite skyddsträning sen. Om min underbara sambo har koll på när det var dom skulle träna idag:)

Letar även förfullt efter en vårjacka åt Nellie.. Tänkte köpa villervallas jacka den turkosa men den fanns inte i 86 i affären.. suck.. kanske ska beställa den? men sen hitta ja en jeansjacka oxå som var söt.. även den på nätet och hälften så dyr.. gaah kan inte bestämma mig... kanske båda? Ne just nu finns det så mycket annat att lägga pengar på så jag får försöka att inte shoppa så mycket som ja skulle vilja:) Dock så hitta jag en grymt snygg nova star tröja och mössa som jag inte kunde motstå:)



Kan det inte bli vår och sommar snart.. flytt klar och lite lugn och ro.. vore underbart..

Nu fixa i ordning oss för en timmes promenad.. härligt!!

Min underbara Nellie blir förövrigt 8 månader på måndag <3 mamma älskar dig <3

Micke..du är för bra för att va sann.. älskar dig så otroligt mycket.

Zinken!!

Kl är snart 9 och jag ligger med datorn i sängen. Nellan är uppe med pappa och dom andra är i skolan. Lugn och skön morgon och snart ska jag oxå gå upp och äta lite frulle och sen ta med sötis och elviz på en promenad. Får se om knät håller en timme.

Väntar fortfarande på op bedömningstid.

Sen ska jag åka till gruvan på möte..apt med dom ja ska jobba med sen eller skifta imot. Ska bli skoj.. Har inte varit och hälsat på sen i somras efter att nellie kom till världen.

Igår var min underbara sambo med hjärtat på familjehus och träffa ppp. Undrar om han fick se henne krypa.? Men det tror ja inte för han sätter henne bara i en rund puff grej och där sitter dom i en timme sen åker han tillbaka och jobbar. Det går inte en dag utan att man tänker på varför han inte vill träffa henne oftare. Det gör mig så arg ledsen och förbannad. Tål inte att se honom.

Nope nu ska jag gå upp till mina finaste som sitter i vardagsrummet.. nellie kryper säkert runt på golvet förfullt:) mammas stora tjej, hon försöker resa sig själv oxå:) stora tjejen:) på måndag blir hon 8 månader och tiden går så fort. Snart sommar och då blir hon 1 år.. fattar inte vart tiden tar vägen för det känns inte som det var alls länge sen man sov i vadstena natten mot den 20 juli.. går upp och mamma säger.. gå lite i trappan så kanske det sätter igång.. och mycket riktigt så funka det:) åker hemåt vi 18 tiden med 15 minuter mellan värkarna.. fick riktigt ont utanför polishuset.... kommer hem och ringer johanna.. kl 20 kom hon typ och sen satt vi och vänta i soffan till kl 01 15..då åkte vi in..

gaah minns allt som om det bara vore någon månad sen.. Min älskade kompis johanna.. det var hon som var med mig och höll mig i handen.. det var hon som klippte navelsträngen och såg nellie före mig.

Johanna är nellies ena fadder (sys är den andra) och Nellie har även fått Johannas namn.. och min mormors så Nellie heter Nellie Emy Johanna.

Nope nu frulle och ut i det fina vädret så man får lite syre så man orkar hålla sig vaken på mötet för inatt vaknade lillan och ville inte somna om i sin säng.. så hon somna jämnter pappa.. sött <3

Älskar dig Micke nu och föralltid.






Fredag och trött somvanligt!

Skulle gärna sluta amma och knapra sömntabletter för snart orkar ja inte med detta att inte kunna sova.. Nellie har börjat igen att vakna på nätterna och vill ha tutten..:( men en tand till är på g så det kanske är därför. Sen är hon superförkyld oxå som hälften av oss övriga i familjen oxå är så det är kanske inte så konstigt att hon sover illa.

Igår fick jag iallafall min tv igång i sovrummet :) så igår blev det bb i sängen och älsklingsmys:) Och tv funkar perfekt som sömnpiller så efter halva bb höll jag på och somna men blev visst väckt..

Idag iallafall har vi varit och storhandlat på city gross och shoppat för nästan 3 tusen.. går åt mycket mat och annat när man är 6 personer i familjen och mer kanske vi blir:) vem vet:)
Mandis följde med och drog nellie medans micke och jag lastade kundvagnen.. fick hämta en korg oxå för allt fick inte plats hehe.. så nu kanske vi har mat en vecka eller två.. :P

sötaste gillar absolut inte den maten jag lagar åt henne så nu blir det att prova alla burkar som finns och om det är något hon kommer gilla så får man laga det då.. känns absolut inget skoj att laga massa mat och hon äter inget.. vägrar allt.. lite palsernackspuré som ja gjorde i början gick ner men inget nu.. Kanske tandens fel? Gröt gillar hon iallafall.. och fruktpuré.
Försökte lura på henne lite mat med fruktpuré på som ja vet en kompis gjorde till hennes lilla tjej men den gick hon inte på.. :( aja det blir väl bättre någongång..

Va på sjukgymnastik innan för knät oxå, gick jättebra.. fick lite nya övningar oxå.. Hoppas man kan få en tid till lkpg snart för op bedömmning så man vet om dom kommer sätta fast knät eller inte. Så trött på detta.. man vill ju kunna röra sig som vanligt igen.. ut och gå långpromenader, leka med nellie mm utan att få ont. Som det är nu kan man inte böja, sätta sig på golvet, gå längre sträckor eller något..

Dax att göra lite nytta.. ner i tvättstugan och börja sortera helgens tvätt.. Det lönar ju sig iallafall.. Och det syns på elräkningen.. mer än 1000 kr i skillnad nu på vintern!!  Duktiga jag ;)

Tänk om man kunde få sova inatt? snälla bara en natt.. Man orkar ju inget på dagarna när man inte får sova.. sover max 4 timmar per natt och inte samanhängande ens.. kroppen pallar snart inte mer.. Helt slut nu efter bara ha varit och handlat.

Tur man har vänner som förstår.. Älskar er alla <3


Micke min Micke

Du är pusselbiten som jag väntat på för att känna mig hel.
Du får mig att skratta vissa gånger jag bara skulle vilja gråta.
Du är en fantastisk människa.
Du är den bästa pappan ett barn kan ha.
Du är lugn, rolig, knäpp på ett bra sätt :), fin, omtänksam och romantisk.
Du lagar den bästa maten och bakar det godaste brödet och bullarna.

Jag är så lycklig att du vill vara min.

Jag vill allt med dig.

Jag älskar dig

/ Emma

väntar

Jag väntar på att något ska komma. Men väntar man på detta något så finns det ju risk för att det inte kommer.. så jag måste sluta vänta och inse att det kommer komma snart. Eller så kommer det inte ;)

Väntar även på att min finaste tjej ska komma tillbaka hem igen, men hon åkte för 10 min sen och kommer va ifrån mig ca 3 timmar. Det är den där roliga dagen i veckan som hon är ifrån mig på. Jag hoppas det kommer bli oftare för jag tycker det är på tok för lite att bara träffa en gång i veckan och det är ju inte så att det har ens varit så lite alltid.. en gång gick det 3 veckor imellan. SJUKT.

Micke är med henne och idag även Mandis. Och när micke är med så vet jag att hon är lika trygg som om det vore med mig. Eller iallafall nästan :) finns ju en tid på dygnet då bara jag duger åt min ängel.. När hon vaknar på natten så funkar det bara med mig då vill hon somna om vid bröstet.. HUr ska det gå när man sen slutar amma någongång? Hon är så himla tutt-sugen och envis som hehe jag.  Önskar ibland att det skulle funka att ge en flaska för det vore passande ibland som inatt...lillan vakna 5 gånger och jag har knappt sovit på 4 dygn. Man är rätt slut i hela kroppen och så får man gå upp gång på gång.. sista gången fick hon ligga kvar mellan oss i sängen. Sen när Adam och Elin gått upp gick min underbara sambo upp med sötast oxå så jag fick ligga ensam kvar och vila och kors i taket så somnade jag om några minuter :) Va nog tack vare att jag fick ett par öronplugg av adam:)

Jahopp nu är kl 12 och då träffas dom.

Om jag vore pigg och frisk nu så hade jag gått upp och börjat fixa i hemmet men orkar inte. Har feber och ont i halsen och trött och allmänt grinig... är det inte uvi så blir man dunderförkyld istället..

När ska man få bli frisk? och när ska man få bli bra i knät så man kan ta en långpromenad? Det har väl gått 3 månader sen man ramla så snart borde man få en tid så man får komma in till lkpg för op bedömning. Så trött på att ha ett knä som hoppar ur led så det vore skönt om dom kunde sätta fast det. :)

När ska man finna motivation så man kan gå ner i vikt oxå då? Aldrig känns det som? just nu ligger jag och äter en chokladkaka medans jag skriver.. hur bra är det? nyttig lunch eller inte.  Jag väger iallafall lika som när jag blev gravid så helt illa är det inte. Men jah var inte nöjd med hur jag såg ut innan så vill gärna gå ner 5 kg iallafall.. Men är jätteglad att jag kommer i gamla jeans och dom sista jag köpte precis när jag blev gravid är 3 stl förstora :) 

Ne om man kunde göra som man säger att man ska göra.. inte käka en massa kolhydrater på kvällen och minska socker intaget så vore det kanon.. så fort jag slutar amma ska jag börja käka krom tabletterna igen för dom funkar faktiskt!


Nehe nu avslutar vi detta inlägg med att skriva

Grattis min tvillingsjäl på födelsedagen <3
Och att jag älskar min familj över allt annat.
Mina vänner och mina underbara föräldrar och syster.




Kärlek till sitt barn..

Det går inte att beskriva med ord hur man kan älska någon så mycket som man älskar sitt barn. Min dotter är ikväll ifrån mig för första gången mer än 3 timmar. Hon åkte med den övriga familjen (utom största storasyrran) iväg på kalas och jag saknade henne redan innan hon kommit iväg.  Det var meningen att jag såklart också skulle följt med på kalaset men pga sömnbrist så orkade jag verkligen inte.

Hon har nu varit borta i 5 timmar och lär inte komma hem än på en stund men ja vet att hon har det jättebra med pappa och syskon och dom andra och leker och har skoj och har precis ätit gröt mm. Men det är tomt utan henne.

Jag har nu haft två sömnlösa nätter, eller nu ljög jag, i förrgår sov jag 2 timmar och nu inatt sov jag inte en minut. Nästan hela natten låg jag och funderade på hur man kan säga att man älskar sitt barn men inte visar att man vill träffa mer en 1 gång i veckan och då ca 2 timmar max.

Det hela är en mycket lång historia och det kommer komma många inlägg jag lovar.

Hur somhelst så är jag och min dotter mycket lyckligt lottade som har träffat finaste mannen i vårt liv och snuttan fick 3 bonus syskon på "köpet". Så nu är vi en stor familj, en lycklig familj som tar hand om varandra. Jag skulle inte för något i världen vilja ha det på något annat sätt än vad som det är nu. Jag är så lycklig..

Och ppp som jag kommer skriva mycket om.. Om du nu älskar henne så visa det då.


Nu blir det att lägga ner huvudet på kudden och försöka slappna av en stund.


Micke jag älskar dig!
Mammas ängel- jag kommer alltid göra allt för dig. Jag älskar dig föralltid <3


Det här med att blogga?

Ja, jag tror att det kan vara något för mig..

Jag är en människa som tänker och funderar mycket och allra minst på nätterna när man bör sova. Kanske funkar bättre om man skriver av sig lite innan det är dax att sova? :)

Vem är jag då?

Jo en mamma till världens finaste dotter på 7,5 månad.
Har varit helt ensam med henne tills hon blev 5 månader.

Mer om allt får ni läsa senare.

/ Lycklig mamma


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0