Mammas ängel

Det hela började igår när vi åkte mot vadstena. Micke skulle åka hooj med min far och eftersom dom övriga barnen i familjen var i skolan och på praktik så hade jag ingen lust att va hemma så Nellie och jag tänkte va hos min mamma några timmar. Väl i motala så började lillan kräkas i bilen. Framme hos mormor kom det mera plus att hon fick diarré oxå. Sen somnade hon direkt i mitt knä.. sov större delen av dagen.. Men när pappa och micke kom tillbaka vi 17 tiden så var lillan lite piggare..sen blev hon sämre igen när vi åkte hem.

Inatt så sov hon först melllan oss i sängen och jag sov typ inget alls, såg till att hon fick vatten  1 gång i timmen och hon fick en till supp mitt i natten när hon va kokhet.  Febern vid 21 igår var 39,6 och sen vi 01 var den38,8 och sen blev det värre igen.

Nu har hon fått i sig lite välling och det har inte kommit upp än..och hon somna direkt om igen..i vår säng igen.. hon låg bättre i sin säng inatt med ett lakarn på sig..

Usch man känner sig så hjälplös.. så svårt när hon inte kan prata och säga hur hon mår. Men det blir en lugn valborg och stora tjejen som fyller år i morgon ska ändå på fest ikväll så jag hoppas hon får det lyckat och att lillan mår bättre i morgon så kanske vi kan ta oss till godegårds marken en sväng..mandis ville ha lite färska munkar..

Mammas finaste tjej..går ju inte att beskriva med ord hur mycket jag älskar min finaste Nellie <3

Mamma älskar dig..

Ser fram imot att gadda in hennes namn på min kropp oxå::) har inte bestämt mig än hur det ska stå bara..men ingen panik..

Hoppas alla får en trevlig valborg


Borta bra men hemma bäst!

Nu är man hemma igen och har varit det hela dagen. Kom hem igår kväll och då var vi alla trötta. Nellie var så trött efter semestertrippen så hon sov ända till 09 10 i morse. Och nu är hon trött så det blir sängen om några minuter för henne.

Hela famijen lindgren/sääv var på åland och vi åkte med birka paradise. Micke fick det av mig i födelsedags present och det blev lyckat. Det ända som inte var bra var buffén på båten.. inget gott.. hade varit bättre att ätit vad som helst annat. Men annars så blev det några kalla öl och någon drink och micke sjöng kareoke och adam oxå... chilla runt lite och dagen efter blev frukost buffé den va god :) sen shopping, bingo och sen bada vi bubbelpool och det var nog det bästa.. Nellie älska det oxå:)

Så det var två dagar som vi var hemmifrån hela familjen och det räckte..hehe :) Nästa gång när micke fyller 40 så hoppas jag att jag kan bjuda honom på en helg i italien eller något sånt bara han och jag :) vi får väl se:)

I sommar så får vi sattsa på öland eller något skoj några dagar..vore underbart:)

Nope nu ska jag borsta tänderna på lilla fröken sen blir det sängen för henne.. Hon har inte ätit sin gröt nu ikväll så det ska bli skoj o se hur hon sover inatt.. hon fick i sig lite potatismos och fisk förut men det är ju inte lika mycket som när hon äter gröt.. och på dagen idag så ville hon knappt äta heller.. kanske är värmen eller vad vet jag.. tror inte 9:e tanden är på g än.

Micke jag älskar dig. Du är bäst!


Mycket som händer!!

Älskling fick börja jobba innan sommaren för dom behövde folk redan nu. Sorry darling, din första dag på jobbet och så får du jobba ännu mera nu.. bara för att ja ringde på ett bord med 6 lika dana stolar till haha.. vi har lite olika just nu.. Men detta blir nog kanon bara det får lite vit *ler* färg på sig. Allt ska va vitt:)

Igår va hela familjen på ikea bla och shoppade.. Mandis va med sin moster och vi andra fick ett ryck eller rättare sagt jag fick ett spontant ryck och ville oxå åka in så alla barnen och micke och jag åkte in. Köpte ny vardagsrumslampa som sedan jag och mandis fick pyssla ihop hehe.. och nya gardiner.. Men framförallt så köpte jag en ny bil.. en sprillans ny!!! wiiie!! en gång i livet ska man allt ha en ny kärra som ingen annan kört:) så i mitten av juni kommer den:).. en opel blev det.. svart såklart..hade tänkt mig en kombi först för att få plats med barnvagnen men i denna icke kombi får den plats ändå så de blir kanonbra. Vi måste ändå ha två bilar så inte jag och barnen blir låsta här ute på landet när micke jobbar i sommar och i v 70:n får vi inte plats alla så istället för den ska vi köpa en mimibuss.. Hoppas få sålt på gamla när den är fixad..ska  in på lagning i början av maj sen får vi se.

Men iallafall så är jag överlycklig över min fina fina bil :) Tack L M  ;) :P

Idag har Elin och jag städat både ute och inne.

På fredag fyller min underbara sambo år och då blir det smörgåstårta!! Har faktiskt varit jätteduktig nu med att minska ner nästan helt på kolhydraterna och det är något som inte va så svårt som jag trodde så jag kommer fortsätta med detta med vissa undantag.. man måste få äta vad man vill ibland:) Har iallafall inget godis sug och det är kanonskönt!

Citronvatten är lika gott som läsk om inte godare!

Sessan sover fortfarande hon var jättetrött och ville inte somna före 15 30 idag.. Så i 2 timmar har hon sovit nu.. blir kul ikväll eller inte.


Kram alla och glad påsk om jag inte hinner skriva något mer innan






Babysim!

Tisdag och det betyder babysim.. Jag och mandis satt och kolla på när micke och lillan plaska runt i vattnet.. dök och hade skoj, Nellie gillar det verkligen:)

Dag 2 och jag är hungrig men det är bara att stå ut.

Tänker inte ens va med ute i köket nu när älsklingen och manids äter spagetti och köttfärssås... usch vad gott det luktar haha.

Ingen sol idag.. det som va så underbart väder ute igår... hoppas den tänker komma tillbaka snart.. igår va vi ute större delen av dagen och det var underbart.. David kom och gick med nellie och sen stanna han och gav henne gröt ute innan han åkte hem igen.

PÅ torsdag ska älsklingen och jag in till lkpg på ett ärende och då ska nellie va hos david några timmar.. sen på lördag likaså.. hoppas det kommer funka så hon inte blir ledsen men ja tror det kommer gå bra.. han har träffat henne mer nu på sista tiden så det känns bra.

Nope nu kommer lite bilder från simmet idag plus en mysbild på joel och nellie från i söndags morse <3




Dag 1

Nutrilette till frulle och sen än timmes promenad i leran genom skogen med nellie.. den satt fint.

Väntar på att få testa soppan till lunch nu.. spännande:)

Annars idag händer inte så mycket.. lite tvätt och städ bara.. david kanske kommer och går en sväng med nellie sen vi får se.

I morgon är det babysim igen och då ska ja komma ihåg att ta med kameran och fota lite.

Lilla bordet ska målas en gång till.. ska bli spännande o se om det blir fint.. alla möbler ska bli vita som inte redan är det.. snyggt!!

Snälla ring nu då.. vi vill flytta!!

Min lilla ängel har inatt fått tänder nr 5 och 6.. så det kan förklara varför hon va så pipplig inatt.

Nope ner i tvättstugan en sväng.. gött att man kan tvätta vilken dag i veckan somhellst och vilken tid på dygnet för det kostar samma:)

Igår föresten så kunde ja inte låta bli att köpa en lära gå vagn åt min finaste :) blev en rosa med hello kitty.. Snuttan reser sig mot allt och går några steg så vi får väl se om hon kommer gilla kärran :)




Ingen vanlig söndag!

Det ända som är som det ska är att man sovit lika illa somvanligt, men inatt är det inte bara nellie som väckt än utan några polare till stora tjejen som ringt på hemtelen några gånger.. urk..

Gårdagen va myys.. Promenad med johanna och joel och nellie.. sen hade vi halva familjen som va hemma tacokväll :) va riktigt gott.. ca 10 månader sen man åt det så det satt fint:) sen kom johanna med joel för vi skulle va barnvakt.. så det blev tv mys och så:) Nellie försökte få igång joel på bus men hon lyckades inte riktigt hehe han är lite svårflirtad den gossen :) Men tror han trivdes bra med oss i soffan och sen fick han sova i elins rum precis vid vårat sovrum.. och i morse när nellie vakna vi 8 så kom joel in och vi kolla barnprogram och hade mys i sängen:) sen blev det frulle och nu är nellie ute med micke och elviz och joel tittar på något barnprogram som ja inte sett förut men han verkar gilla det.. va nyss nere i källaren och han blev helt till sig när han fick se adams cross.. den gilla han :)

När min underbara sambo kommer tillbaka så ska ja ta en snabbdusch och sen efter lunch ska vi in till stan.. nellie ska träffa pappa david och jag ska lämna joel och hämta elin och adam.. förbi min syster en sväng om hon är vaken hehe.. sen när alla barn är redo att åka hem för ikväll väntar ju söndagssteken:) mumms.. måste komma ihåg att handla med grädde och potatis hem oxå.. annars blir det inte lika bra.. gott med ris till oxå men vi alla tycker om potatis bättre!!

Jag måste säga att ja gillar mån-fre bättre för då vaknar nellie tidigare när elin och adam går upp och då blir det bättre med mat o sovtiderna.. på helgerna flyttas det fram och blir inte bra alls... nu när david ska komma vi 15 så kommer nellie garanterat va trött.. suck.. men vad ska man göra? ska ja väcka henne kl 07 på helgen?  jag sover inte iallafall.. vaknar typ runt 4 och kan inte somna om mer.. ligger mest och väntar på att övriga familjen ska vakna.. men är alltid seg så jag orkar inte gå ur sängen ändå..

längtar till den natten man får sova.. undrar när den blir.. minns inte hur det känns att va utvilad.. över 5 år sen man sov en hel natt.. skumt att allt blev så fel efter man börja jobba skift.. blä.


Men det jag skulle skriva är att i morgon börjar mitt nya liv.. vägen till en finare kropp!! i morgon är det slut på mickes goda bröd på morgonen.. vår lunch och sen hans fantastisk goda mat som man får varje kväll.. slut på det nu... och fram till juni.. alltså 6 veckor nu ska ja käka endast nutrilette.. sen när sommaren kommer så ska ja käka nutrilette men en middag.. för ja tänker inte missa när övriga familjen sitter och grillar.. nope.. men fram tills dess ska jag gå ner några kg:) har gått ner för länge sen det man la på sig under graviditeten men vill ändå ja bort 5 kg till...minst.. gör inget om det blir mer..

Så hej då till all god mat.. Kommer nog synda en gång iallafall kommer inte säga när men då är det ett måste.. tyvärr.. annars ska ja klara det.. Men när älsklingen fyller år så kommer ja inte kunna hålla mig.


Sen så önskar jag att dom som titta på huset sist ringer nu i veckan och säger att dom vill ha det.. ett önsketänkande kanske men ändå.. vi har ett hus som vi vill titta på :) i stan.. vore perfekt ju.. amanda skulle få en egen lägenhet då oxå.. men somsagt drömma går juh..

kram på er

micke jag älskar dig! bättre kille än du finns inte <3


Lite flyt tack.

Kom precis hem efter att ha varit ute och gått i regnet hela familjen. Det var en familj som var och kollade på huset.. Bona lockade dom men dom skulle kolla på ett till hus här i närheten så vi får väl se.

Morgondagen ska älsklingen och min far åka till nässjö på hojjarna för min hoj ska få ett nytt däck. Så Micke ska med och göra honom sällskap på pappas hoj.. Jag och Nellan ska va hos mammsen:) se om lena har tid o ses lite oxå!  Hoppas på fint väder.

Nellie kryper runt förfult och ska resa sig hela tiden.. lite otäckt så man får va med och kolla henne för hon har ju ingen balans direkt när hon står själv.

Snart matdax och vi alla är vrålhungriga..

Nu kan man bara hålla tummarna att dom vill ha huset och man hittar en lägenhet i stan så vi kan flytta någongång.. Har iallafall börjat fixa lite här så nu ser ena hallen bättre ut.. bort med det gröna.. numera är det vitt :) Min favvofärg hehe.. allt ska va vitt.. vitt vitt vitt.. Älsklingen och jag köpte vit antikfärg oxå förra veckan som vi ska måla om lite av mina möbler med:) kommer bli sååå fint.

Sen har man lite andra planer och funderingar för framtiden med rätt många saker.. Måste kolla upp lite och ni som vet det andra får vi se om de blir så.. kommer bli överlycklig men det gör inget om det inte är så nu för det är så mycket som ska göras.. Vill bla få knät opererat och så vill ja fixa gaddarna:)

Hursomhellst så är jag lycklig.. Bor med världens finaste kille och barnen är underbara nästan alltid haha.. Nellie är min lilla ängel som bara växer för varje dag och lär sig saker hela tiden.

Idag på babysimmet så kunde hon slappna av några sekunder och flöt på rygg:) såå sött :) och när hon dyker så tittar hon under vattnet och är inte ett dugg rädd :)

Puss min micke



RSS 2.0